Съпредседателят на Демократична България и бивш министър на правосъдието в кабинета

...
Съпредседателят на Демократична България и бивш министър на правосъдието в кабинета
Коментари Харесай

Разпитаха Христо Иванов по делото срещу Петър Москов за ваксините

Съпредседателят на  " Демократична България " и някогашен министър на правораздаването в кабинета " Борисов " 2 - Христо Иванов, беше разпитан по делото против някогашния здравен министър Петър Москов, оповестява БНР.
 Бившият министър Москов се изправя пред спецсъда  Ще разпитат Борисов по делото против Москов за турските ваксини  До 10 години затвор може да получи Петър Москов поради обвиняването за имунизациите
Москов е подсъдим заедно със заместника си Адам Персенски за това, че на 9 юли 2015 година, в качеството си министър на опазването на здравето не е извършил служебните си отговорности, като е приел подаяние от турското здравно министерство - 100 хиляди дози ваксина за деца „ Пентаксим -0.5 мл. “ и 100 хиляди дози ваксина за „ Хепатит Б “ – „ Еувакс Б “, които не са позволени за приложимост на територията на България. Поради това не биха могли да отговорят на потребностите на имунизационния календар в страната.

Според прокуратурата от дейностите на Москов са настъпили нездравословни последствия за Министерство на здравеопазването от веществен темперамент в размер на 325 233,87 лева и неимуществени вреди, изразяващи се в основаване на съмнение в престижа на Министерство на здравеопазването за реализиране на ефикасен надзор по отношение на упражняваната лекарствена политика и съмнение у жителите за активността по имунизиране на деца.

Очаква се процесът да върви по съкратена процедура и няма да бъдат разпитвани всички очевидци. Те са над 200 и измежду тях има такива със предпазена идентичност. През юни 2018 година беше разпитан и министър председателят Бойко Борисов.

" Никога и по никакъв метод не съм си разрешавал и в качеството си на министър, и в този момент, да предпоставям решения на съда. Казвам единствено, че делото няма нищо общо с качеството и типа на имунизациите. Те са същите, които постоянно са правени на българските деца, а от там нататък обвиняването против мен дали вярно съм внесъл Данък добавена стойност от бюджета на министерството в Републиканския бюджет, това е нещо, което съдът ще реши ", разяснява през днешния ден след края на съвещанието Петър Москов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР